Szülői vélemények

Tóth Erika

Szerettem volna a lányomat beiratni valamilyen önvédelmi sportra. Az aikido régi szerelmem, a Seagal filmekben mindig csodáltam az eleganciáját. Az aikido valóban művészet, nem egy „üsdvágdnemapád!” jellegű sport. Amikor megtudtam, hogy itt Soroksáron is van gyerek aikido edzés, úgy indultam neki, leviszem a gyereket, csak reméltem, hogy tetszeni fog neki, de ha nagyon nem áll hozzá közel, nem erőltetem.
Lassan másfél éve jár. Imádja. Folyamatosan azt hallom tőle, az összes dant el szeretné érni. Amit én észrevettem rajta – azon túl, hogy néha rajtam gyakorlatozik és elképedek az általam ismert kislányos lágyságának ellentmondó határozott fogásain- a tartás, az önfegyelem és a nagyobb bátorság. Igen. Az aikido az én gyerekemnek az eddig megtanult önvédelmi , technikai fogásokon túl úgy érzem már most nagy fokú tartást és lelkierőt adott. Köszönet ezért az edzőnknek, edzőinknek.

Földesi János

Mindig is terveztem, hogy fiamat beíratom valamilyen harcművészeti edzésre, részben a biztonsága, részben a testmozgás miatt. Az aikido mellett azért döntöttem, mert olyan stílust kerestem, ami nem a testi erőre épít, megtanít és valós esélyt biztosít a megtermett támadók elleni sikeres védekezésre is. Már az első edzések után világossá vált, hogy fiam szakértő kezek közé, jó közösségbe került, a gyakorlásokon nagy örömmel vesz részt. A mozgása látványosan fejlődött az eltelt idő alatt, sokkal ügyesebb és harmonikusabb lett. Úgy tapasztalom, az aikido jó hatással van az egyéniségére, az önbizalmára, sőt, a tanulási készségére is.

Breinikné
dr. Kara Andrea

Férjemmel 3 éve határoztuk el, hogy törékeny  lányunknak olyan sportot keresünk, mely nemcsak  testét erősíti, hanem lelkét is. Célunk volt az is, hogy elérjük:  Lilla a sport segítségével  bizonyos helyzetekben meg tudja védeni magát.   Szerencsénkre itt a környékünkben nem találtunk ilyesmit, azonban hírét hallottuk annak, hogy Torma Anti edző gyermekeknek tart aikido edzést.  Megpróbáltuk, és azóta is  lelkesen hozzuk - visszük  Lillát az edzésekre. Három övvizsgán vagyunk túl - és egy remek " sportág" elsajátításának részeseivé váltunk valamennyien. Hogy nekünk mit jelent az aikido? Kitartás, önuralom, fegyelem: egy csodálatos edzésvilágban, egy hagyományokat idéző  harcművészetben, mely nem az egymás elleni küzdelemről szól.

A Wikipédiát idézve: " Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben."

A mi konfliktuskerülő kislányunknak ez a világa, melyben sokkal kitartóbban és nagy kedvvel létezik edzésről edzésre.

 

Bánhegyi József

A 90-es évek közepén közel 3 évig gyakoroltam az aikidot, akkori edzőm Pásztor János volt. Mindig is szerettem volna a fiamat is megismertetni ezzel az önvédelmi formával. Leventét 2012 óta próbáltam terelgetni az aikido felé. Mindenképpen szerettük volna, ha valamit sportol, mozgás van a hétköznapjaiban. Tudtuk, hogy az élsport nem neki való. Az aikido mind a testét, mind a szellemét megmozgatja. 2013 elején ajánlották Torma Antal dojoját. Kiderült éppen indítani szeretné. Levente az első edzések óta jár és nagy örömmel vesz részt a már szinte családi hangulatú edzéseken. A vizsgákat jól felkészítve várja, mely köszönhető a gyerekközpontú, alapos edzőnek, edzőknek. Jó érzéssel tölt el, hogy fejlődni szeretne és várja az edzéseket és vizsgákat. Még egy pozitívum, hogy 2014 szeptembere óta a felnőtt edzések is elkezdődtek, így együtt gyakorolhatok a fiammal.

© 2013 by Torma Antal.

Minden jog fenntartva.

  • Facebook Metallic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now